Avondactiviteiten in Gent

Gent is een van de populairste steden in België. Het is een drukbezochte stad voor dagtripjes en minivakanties. Je geniet hier van mooie architectuur, gezellige restaurantjes en een gemoedelijke sfeer. Een van de leukste dingen aan Gent is dat je er de leukste avondjes kunt beleven. Denk aan een avond heerlijk dineren of uitgaan. Of misschien beiden? Lees wat de stad jou te bieden heeft. 

Culinair dineren in het stadscentrum

Een avondje uit in Gent begint natuurlijk met een heerlijke maaltijd. Ben jij op zoek naar een romantische setting? Of ga je vanavond uit met een vriendengroep? Gent heeft ontzettend veel aanbod op het gebied van eten en drinken. Een echte aanrader is Roots. Dit is een restaurant dat seizoensgebonden eten serveert. Of ga naar OAK waar de jonge topchef Marcelo Ballardin verrukkelijke maaltijden bereid. Gent staat overigens ook bekend om de vele vegetarische restaurants. Ontdek het zelf!

Dansen in de club

Wil jij even aan helemaal niks denken en gewoon genieten van het moment? Dan is het de hoogste tijd voor een avondje in de club. Gent heeft een bruisend nachtleven. Je zal je dus niet zo gauw vervelen. Ga naar de Overpoort waar studenten tot laat doorfeesten. Of dans erop los in Charlatan. Een ding is zeker, in Gent kun je de leukste avonden beleven. Let wel op, het nachtleven heeft ook zijn vervelende kanten. Zo leidt drugsgebruik tijdens het uitgaan soms tot een drugsverslaving. Pas dus goed op jezelf. 

Silent disco

Ga jij vaker naar een club, maar zou je er eens een bijzondere twist aan willen geven? Dan is een silent disco echt iets voor jou. Wanneer je een silent disco bezoekt, heeft iedereen een eigen headset met muziek. Het leuke is dat jijzelf de DJ bent. Je kiest je eigen favoriete muziekkanaal en vervolgens dans je erop los. Ben je in Gent? Ga in dat geval naar Abacho Silent Disco. Ook hier krijgt iedere bezoeker een eigen koptelefoon. De headsets veranderen van kleur als je kiest voor een bepaald genre. Dat is hartstikke leuk, want zo zie je precies waar iedereen naar luistert. Zo beleef je een leuk avondje uit op een unieke manier. 

Een cocktailavondje met jouw vriendengroep

Houd jij van uitgaan in stijl? Dan kan een cocktail niet ontbreken. Gelukkig zijn er genoeg cocktailbars te vinden in Gent. Ga bijvoorbeeld naar Club Central. Hier drink je de lekkerste cocktails voor een schappelijke prijs. Daarnaast kun je hier salsalessen volgen. Dat is nou nog eens een uitdaging voor jou en je vriendengroep. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *