Bewustere lunchkeuzes maken

Voor sommigen van ons is het thuis werken nog steeds een goede optie en maken hier ook zeer vaak gebruik van. Maar voor sommigen geldt juist weer dat het opbouwen van werken op kantoor steeds vaker voor komt. 1 of 2 dagen naar kantoor is natuurlijk ook wel weer erg fijn! Sociaal contact met collega’s en je hoeft je vragen niet meer via Teams of Zoom te vragen maar dit kan gewoon lekker in real life. En bij een dagje op kantoor hoort natuurlijk ook een goede lunch. Een eigen gezonde lunch meenemen is altijd een betere optie dan het bestellen van eten op werk. Ben je even inspiratie loos? Dan heb ik hier wat tips voor je waar je mee aan de slag kan!

Simpele lunch gerechten

Het is natuurlijk te begrijpen dat als je een fulltime baan hebt, misschien wel kinderen en een huishouden dat je op orde wilt houden dat je in de ochtend niet uren de tijd hebt om een lunch voor te bereiden voor de dag zelf. Maar toch kunnen een paar simpele gerechten echt binnen een paar minuten gemaakt zijn! En food preppen is hier ook een belangrijk deel van. Je kan namelijk al heel wat gerechten een dag van te voren bereiden wat de volgende dag nog steeds erg lekker is. Als je op je werk een grill of een tosti ijzer hebt staan kan je erg gemakkelijk een tosti thuis voorbereiden en op je werk in het tosti ijzer gooien. Probeer ook is een variatie op de ‘gewone’ tosti. Maak er bijvoorbeeld is een met tomaat, pesto en mozzarella. Zo heb je toch weer net even een ander smaakje dan de gebruikelijke tosti met Raclette kaas. Je kan ook een keer Biologische kaas kopen om te gebruiken voor je tosti, je zal gegarandeerd het verschil proeven!  

Uitgebreidere lunch gerechten

En dan nu verder met de lunch gerechten die je een dag van te voren kan bereiden. Heb je op zondag even een uurtje niks te doen? Koop dan is een soeppakket en maak deze soep zodat je dit een aantal dagen in de week als lunch kan eten. Een soep die in deze periode van het jaar erg populair is is de pompoensoep. Neem nog een stukje bruin stokbrood mee om lekker in de soep te dippen en je hebt een gezonde en verantwoorde lunch! Een lunch salade kan je ook zeker erg goed een dag van te voren maken. Wacht dan alleen nog even met de dressing erover heen gooien. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de groenten zacht worden en dat zou zonde zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *