Eten in Dublin: dit moet je proeven

Af en toe moet je er echt even uit. Dat geldt zeker in deze tijden waarin somber en slecht nieuws steeds de overhand heeft. We willen niets liever met z’n allen dan even ontsnappen van deze dagelijkse verhalen om even te ontspannen en te genieten. Een stedentrip Dublin is de manier om er lekker even tussen uit te gaan. Want Dublin heeft veel te bieden. Niet alleen voor de shopliefhebber, maar ook voor degenen die houden van geschiedenis en lekker eten. Maar laten we bij het begin beginnen. Dublin is de Ierse hoofdstad. De stad is gesticht door Vikingen rond 988. Inmiddels mogen meer dan 1 miljoen mensen Dublin hun thuis noemen. Net als de vele toeristen kunnen zij genieten van de prachtige bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Om te beginnen van Phoenix Park. Dit in het centrum liggende park is een van de grootste door een stad ingesloten park van Europa. Zo’n zes vierkante kilometers telt het gebied dus je kunt er lekker wandelen. Naast groene parken kent Dublin beroemde gebouwen als het postkantoor en The Bank of Ireland. En natuurlijk het Guiness storehouse waar Arthur Guiness in 1759 begon met het brouwen van zijn legendarische drank.

Guiness: dat moet je proeven

Guiness is een donker bier van het type stout bestaande uit water, gerst, hop en gist. Het drankje is in allerlei varianten te krijgen en is de drank van Ierland. En als je dan toch aan het proeven bent, dan kun je bij je Guiness natuurlijk ook wat te eten nemen. De Ierse keuken is niet te versmaden. Net als wij zijn de Ieren dol op aardappelen dus die vindt je in veel gerechten. Het bekendste gerecht is Irish Stew met ingrediënten als, natuurlijk, aardappelen, lams- of schaapsvlees, wortelen en uien. Dit geheel wordt gekruid met tijm, peterselie en laurier. Ierland is feitelijk een eiland dus het zal niemand verbazen dat er ook  oesters op het menu staan. De Ierse oesters zijn van zeer goede kwaliteit en in elk goed restaurant te krijgen. Al deze gerechten kun je dan afblussen met de beroemde Irish Coffee.

Stedentrip Dublin: doen

Je ziet: ook op culinair gebied valt er veel te ontdekken in Dublin. Dus heb je zin in een stedenrip? Pak Dublin. In deze boeiende stad zal je je zeker niet vervelen en het eten is er heerlijk. Geniet ervan. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *