Hoe maak jij de beste garnalencocktail?

garnalencocktail

Ben je op zoek naar een heerlijk voorgerecht voor bij het kerstdiner? Dan zit je met een garnalencocktail altijd goed. Het is een bekend gerecht dat bijna iedereen lekker vindt. Het is ook razend populair rondom de feestdagen. Dat komt omdat het vaak geserveerd wordt in een mooi glas en het ziet er erg luxe en feestelijk uit. Ideaal om tijdens het kerstdiner op tafel te zetten dus. Ben je nu benieuwd hoe je die heerlijke garnalencocktail moet maken? Lees dan snel verder.

garnalencocktail

Recept Hollandse garnalen cocktail

Het maken van dit gerecht duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt het dus vrij snel op tafel zetten en je gasten hoeven niet lang te wachten. Je hebt de volgende ingrediënten nodig om dit gerecht te maken:

  • whisky
  • mayonaise
  • ketchup
  • mandarijntjes (op lichte siroop)
  • roomkaas
  • tabasco red peppersauce
  • verse bieslook
  • Hollandse garnalen
  • ijsbergsla

Als de deze ingrediënten in huis gehaald hebt kun je gaan beginnen. Je moet de volgende stappen doorlopen om het gerecht te maken:

Stap 1: Als eerst doe je de whisky, ketchup, mayonaise en roomkaas in een schaaltje en mix je het tot het een saus wordt. Voeg vervolgens tabasco toe om het op smaak te brengen. Als je geen alcohol wilt gebruiken kun je de whisky ook vervangen voor water.

Stap 2: Laat nu de mandarijnpartjes uitlekken en hak de bieslook in kleine stukjes (fijn maken). Meng daarna de mandarijnen, de ijsbergsla, 3 kwart van de bieslook en 3 kwart van de garnalen door elkaar en verdeel het eerlijk over alle glazen. Schep vervolgens de saus erbovenop. Daarna verdeel je de overige garnalen over de glazen en versier je de cocktails met de overige bieslook (gebruik het als garnering).

Je hebt nu een heerlijke garnalen cocktail gemaakt. Zoals je ziet is het niet veel werk om het te maken dus iedereen kan dit gerecht op tafel zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *