Wat zijn chafing dishes?

Er zijn zo van die zaken die je aantreft in de keuken van elke horecazaak. Eén van deze zaken zijn zogenaamde chafing dishes. Het betreft hier bijzonder handige toestellen die voedsel warm kunnen houden door het toepassen van indirecte verwarming. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van zogenaamde brandpasta. Met behulp van deze pasta wordt een grote en tevens ook ondiepe waterpan verhit. Deze zal op haar beurt de voedselpan verhitten die zich daarboven bevindt. Een chafing dish is niet alleen een praktische, maar bovendien ook een lekker voordelige manier om voedsel warm te houden tijdens een buffet. Zou je hier nu graag meer over te weten willen komen? Dan is het zeker interessant om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Welke soorten chafing dishes bestaan er allemaal?

Wanneer we het aanbod met chafing dishes bekijken die op de markt is terug te vinden kunnen we vaststellen dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen de zogenaamde elektrische evenals de inductie exemplaren. Voor beiden geldt dat ze geschikt zijn voor (semi) permanente buffet installaties. Deze systemen vormen een uitstekend alternatief voor de klassieke toestellen waarbij er gebruik wordt gemaakt van de brandpasta zoals in de inleiding van deze pagina aangegeven. Ondanks het feit dat deze systemen namelijk fantastisch werken moet het gezegd dat er ook risico’s aan verbonden zijn.

In menig aantal horecazaken is het zo dat men niet langer bereid is om gebruik te maken van een chafing dish welke werkt met een brandpasta. Dat omdat er aldus bepaalde veiligheidsrisico’s aan verbonden zijn. Deze heb je niet bij de elektrische of de inductie exemplaren. Voor elke chafing dish geldt dat ze in de praktijk bestaat uit verschillende onderdelen. Het gaat hierbij concreet om:

  • Het frame;
  • De waterpan;
  • Het deksel;

Ongeacht het type exemplaar waar je uiteindelijk voor gaat kiezen, in alle gevallen zal je kunnen vaststellen dat het water dienst zal doen als warmtegeleider. Bij het kopen van één van de verschillende chafing dishes op de markt zal je wel steeds rekening willen houden met de capaciteit die is vereist. Op het eerste zicht mogen deze hulpmiddelen er dan wel allemaal hetzelfde uitzien, de kans is bijzonder groot dat je toch even goed stil zal willen blijven staan bij de vereiste capaciteit.

Waar kan je chafing dishes precies voor gebruiken?

Tot slot nog een belangrijk punt om aan te halen. Voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met een horecazaak is het soms zo dat het niet helemaal duidelijk is waar chafing dishes nu precies voor kunnen worden gebruikt. Het is wat dit betreft vooral van belang om te weten dat je hier geen gebruik van maakt voor het bereiden van voedsel. De functie van deze eigenlijk onmisbare hulpmiddelen voor horecazaken is dan ook voornamelijk het warm houden van voedsel.

In het merendeel van de gevallen (om maar niet te zeggen in alle gevallen) is het zo dat deze chafing dishes worden gemaakt uit RVS. De keuze voor dit materiaal is er één die helemaal niet uit de lucht komt vallen. Niet alleen is dit materiaal ongelofelijk kwalitatief, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze tot één van de meest hygiënische materialen behoort die er op de markt zijn terug te vinden. Hoe dan ook, heb je een eigen horecazaak? Dan is de kans zeer groot dat je deze toestellen op een bepaald moment aan zal willen schaffen!

Kijk vandaag nog op de website van HorecaRama – Alles voor de horeca / Simpel en snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *