Welke keukenmachine moet ik hebben?

Er zijn heel veel verschillende soorten keukenmachines te koop. Een keukenmachine is namelijk eigenlijk een verzamelnaam voor elektrische apparaten die je gebruikt bij het maken van voedsel. Deze apparaten kunnen bijvoorbeeld het eten mixen, hakken, raspen, snijden, blenden en/of mengen. Superhandig om thuis te hebben! Weet je niet zeker welke keukenmachine jij nodig hebt? Lees dan even verder. In dit blog zet ik diverse soorten keukenmachines op een rijtje die verschillende functies hebben, zodat jij weet welke keukenmachine je nodig hebt.

Keukenmixer

De meeste mensen denken bij een keukenmachine al snel aan een keukenmixer. Dit is een set met onder anderen een mengkom en een automatische krachtige motor. Hiermee kun je voedsel mengen. Deze keukenmachine is heel erg geschikt voor het maken van beslag en deeg, voor bijvoorbeeld gebak of brood. Soms heeft de set ook bijvoorbeeld een kneedhaak, schenkschild en flexiklopper. Bedenk van tevoren goed wat de keukenmixer allemaal moet kunnen, want dit apparaat is gemiddeld misschien wel de duurste keukenmachine die er is. Toch is het zeker voor bakkers een hele fijne toevoeging in de keuken.

Foodprocessor

Ook een foodprocessor valt onder de categorie “keukenmachines”. Dit is in de meeste gevallen een kleinere keukenmachine, die vaak gebruikt wordt om voedsel mee te hakken. Als je een goede en krachtige foodprocessor hebt, kan hij ook harde ingrediënten hakken, zoals noten en groentes. Dit apparaat wordt vaak gebruikt om zelf pesto, soep, saus of babyfood mee te maken. Een heel erg handig apparaat voor in de keuken.

Blender

Een blender is superhandig om te hebben als je er van houdt om zelf smoothies en sapjes te maken. Eigenlijk doet een krachtige en goede blender precies hetzelfde als een foodprocessor, maar is hij minder geschikt voor harde ingrediënten. Wel kun je zachte mengsels maken, zoals hummus, sauzen of boter. Het verschil is dat keukenmachines en foodprocessors vaak gebruikt worden voor het hakken, malen en mengen van ingrediënten en een blender wordt meer gebruikt voor het pureren en mixen van ingrediënten. Ben je dus van plan om vooral zachte mengsels te maken? Dan is een blender een goede keukenmachine voor jou.

Waar kopen?

Waar kun je het best een keukenmachine kopen? Keukenmachines kun je gemakkelijk in huishoudwinkels of online kopen. Je kunt bijvoorbeeld een keukenmachine kopen bij Xab: Dé winkel voor huishoudelijke apparatuur, beeld & geluid in Diemen. Hier kun je overigens nog veel meer hele handige huishoudelijke artikelen kopen, zoals koelkasten, vriezers, stofzuigers, vaatwassers en nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *